Frank Schuttert schrijft de CSI4* Big Tour op naam in Sunshine Tour!

Frank Schuttert schrijft de CSI4* Big Tour op naam in Sunshine Tour!

De Sunshine Tour in Vejer de La Frontera, Spanje probeert moedig de competitie verder af te werken ondanks hevige regenval. Op zaterdag werd de CSI4* 1.45m Small Tour afgewerkt, waar Iris Michels zich liet opvallen. Wat later zorgde Frank Schuttert voor wellicht het beste resultaat en sprong naar winst in de CSI4* 1.50m Big Tour! 

De Nederlandse amazone had Zwiebertje Ncs Z (Zilverstar T) onder het zadel. Deze 11-jarige hengst bleef keurig van de balken af en werd onder Michels zesde. Daarnaast had Michels nog een troef in handen en werd ook twaalfde op Bugano de L'Abbaye (Ugano Sitte).

De winst was voor de Duitser Helmut Schönstetter op Toulanda Degli Assi (Toulon). Zij bleven voor op Alexander Zetterman met Amour Sa (Bravour) en Ivan Dalton met Plaisire d'Api (For Pleasure).

Resultaten

Zoer won met ruim anderhalve seconde voorsprong in het zadel van Gream. Met de 13-jarige KWPN ruin van Verdi TN hield hij Giulia Martinengo Marquet (ITA) op Coynor (Canstakko) achter zich. Hij was echter wel niet de enige Nederlandse combinatie om met een medaille naar huis te gaan, ook Sanne Thijssen veroverde een plek op het podium! De amazone zette een sterke prestatie neer met de 18-jarige Con Quidam RB (Quinar Z) en werd derde.

Micael Greeve plaatste zich met Denver (Diarado) op plaats acht. Voor Mel Thijssen en Imodo (Quasimodo Z) leverde hun foutloze ronde de zeventiende plaats op. De laatste foutloze Nederlandse combinatie was Henk van de Pol met B Captain Norman (Bolero). 


Over de 100 combinaties maakten zich op voor de CSI4* 1.40m Medium Tour, waardoor er twee groepen waren die zich konden klasseren. Michael Greeve scoorde op Kannanton Z (Kannan) de zesde plaats. Voor hen op vijf kwam de KWPN ruin Lot Sport (Hotspot) onder Kendra Claricia Brinkop. Belgisch talent Gilles Thomas rekende op de KWPN merrie J. Comghorla Van Beek (Comme il Faut) om tweede te worden. Yoni van Santvoort kon zich ook klasserenmet Hyaliet (Back Gammon).