Wathelet wint opnieuw in Waregem!

Wathelet wint opnieuw in Waregem!
Wat een concours voor Gregroy Wathelet! Nadat hij gisterenavond de hoofdrubriek al kon winnen, kon hij ook de ochtendrubriek in Waregem op zijn naam schrijven.

De eerste rubriek op de BMW arena was voorbehouden voor de 6-jarige paarden. 24 combinaties kwamen aan deze start van deze rubriek die over een hoogte van 1m35 gesprongen werd.

Wathelet was de snelste met de BWP merrie Melia de Regor (v. Elvis Ter Putte). Ze sprongen een foutloze tweede fase in 38,91 seconden. Hiermee bleven ze onze jonge landgenoot Gilles Thomas voor die met Evita op de tweede plaats eindigde. Ook zij kwamen niet in de buurt van het hout en finishten in 39,14 seconden. Julio Arias en Mylord Les Hauts Z, een Mylord Carthago zoon, namen de derde plaats voor hun rekening. Zij sprongen een foutloze tweede fase in 41,52 seconden.

Koen De Waele en de Zangersheide ruin Simply Magic Kdw Z (v. Scendix) eindigden op de vierde plaats. Lorenzo De Luca en George Z (v. Kannan) eindigden op vijf.

Op de Experza arena werd een 1m35 rubriek van de Silver competitie afgewerkt. In deze rubriek kwamen 39 combinaties aan de start. Ze streden om de winst in een rubriek die in twee fases verreden werd. In Waregem konden al verschillende Belgen voor een thuisoverwinning zorgen en dat gebeurde ook in deze ochtendrubriek.

Cedrick Deknudt hield met Vegas de Launay (v. l'Arc de Triomphe) de nul op het scorebord en snelde naar de finish in 41,64 seconden. Hiermee bleef hij de Chinese ruiter Yaofeng Li voor die met Cantario (v. Casiro I) op de tweede plaats eindigde. Deze combinatie kon het parcours zonder problemen afwerken en finishte in 44,11 seconden. Alexandra Crown en Berlina M Romagnolo Z (v. Berlin) vervolledigden de top drie. Zij sprongen een foutloze omloop in 44,91 seconden.

Mathieu Bourdeaud'Hui en Toronto Z (v. Toulon) eindigden op de vierde plaats. Antonia Andersson en Gold Rush V&V eindigden op vijf.