Robert Vos maakt er een thuiszege van in Wierden

Robert Vos maakt er een thuiszege van in Wierden
Robert Vos maakte er zojuist een thuiszege van in de CSI1* 1.30m rubriek van Wierden. Samen met zijn Hannoveraan Scotch (v. Stolzenberg) was de Wierdenaar te sterk voor Albert Zoer en Bjorn Egberink. Nederland was überhaupt goed in vorm tijdens deze "kleine Grote Prijs", de rest van de top vijf kleurde ook Oranje.

Buurman Robert Vos won zojuist op een steenworp afstand van huis met zijn Hannoveraanse zoon van Stolzenberg de Nijwa Groep Prijs met overmacht. Het duo aws bijna één seconden sneller dan Alber Zoer die met Freedom (v. Larino) aantrad in de barrage met negen combinaties.

Bjorn Egberink sprong naar een zeer fraaie derde plaats op het podium.  De ruiter was met zijn Holsteiner hengst Condretto (v. Contender) slechts 0.28 seconden langzaemer als Zoer en zijn schimmel hengst. Harrie Wiering kwam met de Olimpic Fire-zoon Oberon als vierde over de finish. Het duo klokte 40.36 seconden.

De top vijf ging met Micky Morssinkhof ook naar een Nederlandse combinatie. De amazone uit de Achterhoek klokte met haar KWPN'er Fabio (v. Van Gogh een mooie foutloze rit in 42.52 seconden en bleef daarbij Spanjaard Theo Chulia Leduc enkele tienden van een seconden voor.

Kijk hier voor alle resultaten.