Pieter Clemens zorgt voor een Belgische overwinning in New York

Pieter Clemens zorgt voor een Belgische overwinning in New York
De Belgische ruiter Pieter Clemens heeft zonet op sensationele manier de overwinning behaald in de CSI5* competitie van New York. De jonge Limburger was de snelste in een barrage met tien ruiters. Clemens was de laatste ruiter die moest aantreden in de barrage. Op dat moment stond Amanda Derbyshire, die als eerste de ring in moest, op de eerste plaats met een tijd van 35,05 seconden. Ze had gedurende heel de barrage aan de leiding gestaan en het leek er lang op dat haar tijd niet te kloppen was. Maar dat was buiten Clemens gerekend... Hij haalde met Caldero (v. Camaro M) de overwinning binnen door als enige een erg korte bocht naar de laatste hindernis te rijden. Hierdoor kon hij de tijd van de Britse amazone nog net iets scherper stellen: hij finishte in 34,82 seconden wat hem meteen zijn eerste vijfster overwinning opleverde.

Amanda Derbyshire en Luibanta BH (v. Luidam) moesten hierdoor genoegen nemen met de tweede plaats. Op de derde plaats stond een andere Belg: Wilm Vermeir. Hij kwam met King Kong d'Avifauna (v. Bealieu's Think Big) aardig in de buurt van de tijd van Derbyshire. Hij sprong met zijn slechts negenjarige ruin een foutloze ronde in 35,18 seconden. Vermeir heeft er in New York al een erg goed concours opzitten: hij haalde al verschillende klasseringen binnen in de vijfstercompetitie.

Edward Levy en Starlette de la Roque (v. Jumpy des Fontaines) namen de vierde plaats voor hun rekening. Zij lieten het hout onaangeroerd en finishten in 35,57 seconden. Karen Polle en Sari (v. Ninio de Rox) eindigden op de vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten