Nipte prijs voor Jody van Gerwen in Grote Prijs Lier

Nipte prijs voor Jody van Gerwen in Grote Prijs Lier
Na enkele dagen top sport werd er in stijl afgesloten op het Azelhof. In Lier was de 1.45m CSI2* Grote Prijs het kersje op de taart. In een spannende barrage met zestien combinaties hield uiteindelijk leverde Jeroen de Winter het betere bochtenwerk en nam voorin de barrage de leiding.

De Nederlandse deelnemers hadden het geluk niet aan hun zijde. Jody van Gerwen wist zich te klasseren voor de barrage met de 10-jarige Inebelle van 't Welthof (Takashi van Berkenbroeck). Met één springfout in de barrage moest van Gerwen zich tevreden stellen op de tiende plaats.

Ruiter aan huis, De Winter snelde door de barrage finish met zijn 12-jarige kampioenenpaard, Gretel S (Corland). De combinatie klokte foutloos af in 35,63 seconden. Enkel Marie Hecart wist op de valreep de tijd van De Winter te verbeteren.

Met onder het zadel de 9-jarige Vahinee (Lauterbach) stopte Hecart foutloos af in 35,04 seconden. De Britse amazone, Jessica Mendoza volgde op de derde plaats met de Kashmir van Schuttershof-zoon, Sam de Bacon. De huidige Belgische kampioen, Dominique Hendrickx strandde net buiten het podium.

Hendrickx stuurde, Gilbert De Roock's Koriano van Klapscheut (Lord Z) foutloos door het barrage parcours in 36,22 seconden en bleef zo Lorenzo de Luca met Dexter (VDL Wittinger) voor.