Niels Bruynseels wint Rolex Grand Prix 's HErtogenbosch. Harrie Smolders knap derde

Niels Bruynseels wint Rolex Grand Prix 's HErtogenbosch. Harrie Smolders knap derde
Het hoogtepunt van vier dagen internationale springsport in 's Hertogenbosch was de 1.60m Rolex Grand Prix. Een totaal van 13 combinaties kwalificeerde zich voor de barrage van deze 1.60m rubriek.

In een spannende barrage bleek de laatste ruiter aan de start, Niels Bruynseels meteen goed voor de uiteindelijke overwinning. Samen met Krystle Wiehem's Gancia de Muze (v. Malito de Reve) snelde Bruynseels naar de overwinning in 37,10 seconden. Als laatste aan de start snoepte Bruynseels nog enkele tienden van de tijd van Marcus Ehnning met de Cornet Obolensky-zoon, Cornado NRW.

Harrie Smolders volgde op de derde plaats met de BWP-hengst, Emerald (v. Diamant de Semilly).

Na afloop verklaarde Bruynseels: "Graag wil ik mijn paard bedanken die elke keer het onderste uit de kan haalt. Het is voor mij een grote eer om tegen ruiters van dit niveau te mogen rijden."

Bertram Allen (Gin Chin van het Lindenhof, v. Chin Chin) en Jur Vrieling (VDL Glasfow vh Merelsnest NOP, v. Nabab de REve) volgden op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Met zijn overwinning wint Bruynseels 264.000 euro en start zo zijn Rolex Grand Slam avontuur. Ook Maikel van der Vleuten sprong de top tien binnen . Met twee nulrondes haalde Van der Vleuten de zesde plaats met Idi Utopia (v. Quasimodo Z).

Klik hier voor de resultaten