Nederlandse junioren nemen veilige start in Fontainebleau

Nederlandse junioren nemen veilige start in Fontainebleau
Deze middag worden de eerste medailles uitgereikt, deze ochtend reden de junioren hun eerste kwalificatie. Over een hoogte van 1.40m hield Thibault Philippaerts de concurrentie achter zich met Stal Lenssens' 9-jarige Cachas-dochter, Cataleya. Het duo wist als enige onder de 70 seconden timer te blijven en greep zo de overwinning.

Op weg naar de gouden individuele medaille neemt Philippaerts zo de leiding en wordt opgevolgd door Elisa Ottobre met de 11-jarige KWPN-ruin, Cadanz (v. Mr. Blue) op twee en Jack Ryan met Cavalier Teaca (v. Glidawn Diamond) op drie.

In deze speed en handiness haalde ook Mel Thijssen de finish foutloos en strandde in de prijzen. Met de Cartogran-dochter, Cartolana sprong Thijssen als beste Nederlandse naar de 15de plaats. Net binnen de beste 25% haalde Beau Schuttelaar de finish foutloos in het zadel van caretino (v. Singulord Joter).

Lars Kersten (Dobbey, v. Zirocco Blue VDL) noteerde een snelle chrono van 73,55 seconden maar tikte daarbij één balk uit de lepels.

Klik hier voor de resultaten