Mr Blue C wint voor tweede week op rij PAVO Hengsten competitie

Mr Blue C wint voor tweede week op rij PAVO Hengsten competitie
De laatste proef van vandaag werd afgewerkt in de Flanders Expo Gent met een proef in twee fasen voor de 7-jarige hengsten.

In deze proef kwamen er 10 deelnemers aan de start waarvan er 3 foutloos waren , hier werd de overwinning genomen door Bart Anthonissen met zijn BWP hengst Mr Blue C .(Mr Blue).

De tweede plaats was voor de Waalse Rachel Steffen die alsook een schitterende ronde reed met El Barone 111 Z.(Emerald). De top drie werd afgesloten met Jan Mertens en Maestro van het Binnenveld(Hunter's scendix)

Frederik Dekens regeert jonge hengsten

In Gent blijven de spannende evenementen en proeven zich opvolgen, voor iedere paardenliefhebber is er wel iets te zien.
In de main arena konden de bezoekers genieten van een mooie proef met barrage waar de 5-jarige hengsten zich van hun mooiste kant hebben kunnen laten zien.
28 combinaties konden zich kwalificeren voor de barrage.

Thibeau Spits heeft de toon gezet tijdens een pijlsnelle barrage van 29.42 seconden samen met de Elvis ter Putte nazaat, Nono Vd Withoeve, waardoor hij de lat hoog heeft gelegd voor de andere ruiters.
Deze heeft dan ook lang aan de leiding van het klassement gestaan tot zijn tijd werd verbeterd door Frederik Dekens.

Frederik zat in het zadel de Zangersheide Hengst Chaiton F Z, zij reden de piste rond in 29.13 seconden en versloegen nipt de snelle tijd van Thibeau.
Op de derde plaats zien we Olivier Van de Roosbroeck die zijn BWP hengst Narengo STB met een tijd van 29.89

De vierde en de vijfde plaats gaan naar Eliah Pieters met Spartacus From Second Life Z en Caroline de Laet

De resultaten