McLain Ward wint laatste WEF Grand Prix: "Na een kleine periode van blessure en vier punters staan we er terug..."

McLain Ward wint laatste WEF Grand Prix: "Na een kleine periode van blessure en vier punters staan we er terug..."
In het zadel van zijn vertrouwde HH Azur heeft McLain Ward de laatste WEF Grand Prix van het jaar op z'n naam geschreven. "Na een kleine periode van blessure en vier punters staan we er terug..."
QUICK RESULTS
1. McLain Ward - HH Azur
2. Kent Farrington - Gazelle
3. Lucy Deslauriers - Hester
Van de 40 combinaties aan de start kwalificeerden acht duo's zich voor de herkansing.  Uiteindelijk overwon McLain Ward in het zadel van zijn vertrouwde sBs-merrie, HH Azur (Thunder vd Zuuthoeve). Samen met François Mathy's merrie klokte McLain foutloos af in 37,42 seconden en bleef zo Kent Farrington nipt voor.

HH Azur is nog maar recent terug in de sport. "Een kleine blessure hield haar even uit de sport, ik ben echt blij dat ze terug meedraait op het hoogste niveau," verklaart McLain. "Deze merrie blijft één van de beste springpaarden ter wereld. Na een periode van vier punters staan we er eindelijk terug goed voor."

Farrington strandde op de tweede plaats met onder het zadel zijn BWP-merrie, Gazelle (ex. Gazelle ter Elzen). Samen met de 13-jarige Kashmir van Schuttershof-merrie werd Farrington opgevolgd door de 19-jarige Lucy Deslauriers. De Amerikaanse vervolledigde het podium met de Wandor van de Mispelaere -zoon, Hester. Deze BWP-ruin werd geboren als Frühling van d'Avrije, en internationaal opgeleid door Katrijn Van Hoecke.

Net buiten het podium volgden Eduardo Menezes met H5 Quintol (Quintender) op vier en David Blake in het zadel van Keoki (Catoki) op vijf.