Kevin Olsmeyer tweede bij de jonge paarden in Herning

Kevin Olsmeyer tweede bij de jonge paarden in Herning
In het Deense Herning werd er naast de eenster Grote Prijs ook nog de finale van de jonge paarden afgewerkt. In deze proef kwamen 55 combinaties aan de start en wisten 18 duos zich te plaatsen voor de barrage.

In deze proef ging de winst naar de Deen Robin Grauff-Jacobsen met de zesjarige Gwintosca Hbc. Zij finishten al na 28.50 seconden zonder fouten te maken. Kevin Olsmeyer volgde met Ferdinand (v. Viceroy T) op de tweede plaats. Zij kwamen door de chrono na 29.01 seconden. De top drie werd vervolledigd door Thomas Brandt en Cardinale 22 (v. Clinton), die foutloos bleven in 29.07 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Juri Sokolovski met Mama Mia (v. Click and Cash) en Annelies Vorsselmans met Chavantale Z (v. Chippendale Z). Zij finishten in respectievelijk 29.22 seconden en 29.44 seconden.

Sander Geerink wist zich nog net in de top tien te klasseren met de zesjarige ruin Ducati Z (v. Diarado). Zij bleven foutloos in 32.34 seconden. Maureen Bonder leek op weg naar een mooie tweede plaats zoals in de 1* GP, maar kreeg met Filemon (v. Warrant) onderweg een fout aangerekend. Zij eindigde zo op de vijftiende plaats.

Klik hier voor de resultaten.