Jonathan McCrea boekt thuiszege in 2* Grote Prijs Wellington

Jonathan McCrea boekt thuiszege in 2* Grote Prijs Wellington
De negende week van het Winter Equestrian Festival besloot met een overwinning voor de Amerikaanse Jonathan McCrea en zijn 13-jarig Iers Sportpaard, Special Lux (v. Lux Z). Iers parcoursbouwer Alan Wade zag 45 combinaties aan de start in de CSI2* Grote Prijs. Uiteindelijk werd de strijd gestreden tussen 11 duo's.

McCrea en zijn ruin stopte de klok in 36,74 seconden en bleef zo Paul O'Shea ruim twee seconden voor. De Ierse springruiter en de Holsteiner hengst Skara Glen's Presence (v. Contendro) kruiste de eindmeet in 38,75 seconden.

Canada's Jonathon Millar en de 9-jarige KWPN-ruin, Daveau (Zento x Glennridge) volgde op de derde plaats in 40,89 seconden.

De top vijf werd fgewerkt door Freddie Vazquez (Bachelor, v. Baloubet du Rouet) en Lisa Goldman (Hindsight, v. Vision van 't Hazelarenhoekje).

In de 1.50m Suncast finale was de overwinning voor Tiffany Foster en haar 15-jarige KWPN-ruin Victor (v. Elmshorn). Foster snelde naar de winst in 36,82 seconden. In deze hoofdrubriek volgde Ward McLain op de tweede plaats in het zadel van Tina La Boheme (v. Calvaro). De Olympische ruiter klokte foutloos af in 37,56 seconden.

Laura Kraut strandde op de derde plaats met de KWPN-ruin Constable II (v. Harley VDL). Net buiten het podium sprong Happy Days ter Putte (nu SKYHORSE genaamd, v. Calvaro Z) naar de vierde plaats met Lillie Keenan in 40,21 seconden. Jimmy Torano en Day Dream (v. Zento) vervolledigde de top vijf.