Jérôme Guery briljant in adembenemende LGCT Grand Prix Miami Beach

Jérôme Guery briljant in adembenemende LGCT Grand Prix Miami Beach
Het was weer een droom die uitkwam tijdens de tweede  LGCT Grote Prijs van het seizoen in Miami. Op geweldige wijze waren het Jérôme Guery  en Grand Cru van de Rozenberg (v. Malito de Reve) die op het witte strand van Miami naar de overwinning galoppeerde. Tops ruiter Alberto Zorzi werd tweede voor Nicola Philippaerts die als derde het podium mocht beklimmen.

"De LGCT is het hoogste niveau in de wereld. De beste ruiter, de beste paarden en dan hier naar winst rijden, dat is iets wat iedereen eens in zijn leven wil" zij Guery na zijn droom overwinning.

In de pittige Grote Prijs maakten veel top combinaties fouten, waaronder thuis favoriet Kent Farrington met Creedance (v. Lord Z) vrijwillig de ring verliet nadat hij  al12 strafpunten verzameld had. Na lang wachten was het Nicola Philippaerts die met de 9-jarige Chilli Willi (v. Casall) als eerste de nul wist te houden. Daarna volgden nog drie combinaties om uiteindelijk een barrage met vier man te krijgen.

In de barrage zette Philippaerts met zijn hengst ook direct een sterke rit neer van 39.50 seconden, die goed zal zijn voor de derde plaats. Deze werd direct al verbeterd door Zorzi en Cornetto K (v. Cornet Obollensky) De ruiter van Stal Tops kwam in 37.96 seconden flink wat sneller over de finish en zou uiteindelijk tweede worden.

Smolders kwam na de Italiaan in de ring en ging ook flink op jacht me Emerald. Maar vandaag was het geluk niet aan zijn zijde en het duo zag twee maal een balk vallen.

Als laatste starter was het Guery die met zijn vanaf het begin er vol voor gingen en geen moment het gas terug nam. Het publiek zat op het puntje van zijn stoel en de Belg wist een tijd van 37.39 seconden o het scorebord te toveren.

"Mijn paard was geweldig vandaag. Als laatste in de barrage had ik een beetje voordeel. Ik kon de rest bekijken en me daarop aanpassen. Alles paste perfect! " zei de blijde winnaar.

Kijk hier voor alle resultaten.