Harrie Smolders springt knap top vijf binnen in hoofdrubriek Valkenswaard

Harrie Smolders springt knap top vijf binnen in hoofdrubriek Valkenswaard
Niet minder dan 26 combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de 1.45m hoofdrubriek in Valkenswaard. Uiteidelijk hield Jeroen Appelen de concurrentie achter zich met onder het zadel Grappeloup van het Reenhof. Harrie Smolders hield de Nederlandse eer hoog met een vierde stek.




QUICK RESULTS
1. Jeroen Appelen - Grappeloup van het Reenhof
2. Trevor Breen - Serpico
3. Vicky van de Poel - Jay Jay van de Mottelhoeve.




De Belgische deelnemers zijn niet te stoppen in de achtertuin van Jan Tops. Op de rug van zijn 13-jarige BWP-ruin, Grappeloup van het Reenhof (Larino) spurtte Jeroen Appelen met ruim één seconde voorsprong naar de overwinning. De Ierse springruiter, Tervor Breen volgde op de tweede plek met onder het zadel de 11-jarige Serpico (Ars Vivendi).

Nadat eerder al Karel Cox , Jos Verlooy en Gregory Wathelet een overwinning opeisten, vervolledigde Vicky van de Poel het BElgisch feest met een derde plek in deze 1.45m hoofdproef. Van de Poel volgde op de laatste trede van het podium met haar eigen 10-jarige Jay Jay van de Mottelhoeve (Faldiano). Van  de Poel wist zo op de valreep nog net voorbij de tijd van Harrie Smolders de finish te kruisen.

De Nederladse springruiter volgt op de vierde plek met Cas (Indoctro) en blijft zo Luciana Diniz met Vertigo du Desert (Mylord Carthago*HN) voor. Verder stelde ook Kevin Jochems zich op voor de uitreiking. Jochems loodste Stal Thijssen's Famous H (Diarado) foutloos naar de achtste plek.

uitslag