Harrie Smolders: "Ik toste gisteren nog een munt om te beslissen wie ik zou starten."

Harrie Smolders: "Ik toste gisteren nog een munt om te beslissen wie ik zou starten."
Gisteren brachten de Duitse springruiters de overwinning in de Global Champions League in Madrid. Even een reden om nadien een reactie te vragen van verschillende ruiters, organisatoren, enz.

Jan Tops: "Negen van de beste top 10 ter wereld is hier aanwezig. Dit heeft samen met de toppaarden voor uitmuntende sportieve taferelen gezorgd. De resultaten liegen er niet om, de kaarten zijn opnieuw geschud en we hebben een leuke twist in de League. Dit is de uiterste uitvoering van hoe het concept is ontstaan."

Tops gaat verder, "Het is mooi te zien hoe twee veteranen, Marco Kutscher en Ludger Beerbaum elkaar vandaag opnieuw gevonden hebben. Beiden hebben een enorme ervaring en tonen dat 'teamwork makes the dream work'."

Marco Kutscher vervolgt na zijn overwining met de Cannes Stars. "We kennen elkaar sinds enkele jaren en hebben heel wat team wedstrijden samen gestart. We weten wat ons te doen staat. Vandaag bleek het gewoon te kloppen."

Ook Ludger Beerbaum is opgetogen over het resultaat van hem en zijn voormalige student Marco. "Ik ben erg tevreden met het resultaat vandaag en ik kijk enorm uit naar het verder verloop van het seizoen. Marco is enorm accuraat en gelijkmatig, dit is gewoon een perfecte team genoot. Vandaag zijn de kaarten geschud en staan de Cannes Stars opnieuw in de running voor de eindwinst."


Nederland's Harrie Smolders haalde met de HAmburg Diamonds een tweede plaats. "Met Fine Lady onder het zadel heb ik een enorm competitief paard. We misten een beetje geluk maar goed dat is onze sport. Grappig als je denkt dat ik gisteren nog een muntje aan het tossen was om te beslissen welk paard ik zou starten."