Eric van der Vleuten op het podium in CSI1* Grote Prijs Madrid

Eric van der Vleuten op het podium in CSI1* Grote Prijs Madrid
Vanmiddag klokslag 13:00 uur begon de Grote Prijs voor de CSI1* ruiters in Madrid waar gisteren de LGCT Grand Prix gewonnen werd door  Kent Farrington.  Na een mooie strijd was het uiteindelijk Ben Maher die voor Chileen Uri Rosenzweig de overwinning in huis haalde. Eric van der Vleuten kwam haalde ook een snelle rit uit de kast en werd derde.

Acht combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage waaronder vier uit Spanje. Toch lieten de thuisruiters het flink afweten in de beslissende ronde. De beste notering kwam van Sara Salom Albeldo en Clear Concert (v. Clearway) op een vijfde plaats.

De winst ging naar Maher die zich de naam van zijn paard eer deed toekomen. In het zadel bij de NRPS gefokte  Winning Good (v. Winningmood van de Arenberg) was de Brit bijna twee seconden sneller als de concurrentie met een foutloze rit van 42.71 seconden. Rosenzweig en de 9-jarige Upper (v. Diamant de Semilly) volgde op een tweede plaats met een rit in 44.47 seconden.

Van der Vleuten zat de Chileen echter flink op de hielen met Wunschkind 19 (v. Casall). Samen met de 11-jarige Holsteiner merrie kwam de Nederlander enkele tienden van een seconden later over de eindstreep en claimde de daarmee de derde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.