Eigenaar Qlassic Bois Margot ontkracht woorden Simon Delestre, 'voorlopig nog geen sportief pensioen voor Qlassic'

Eigenaar Qlassic Bois Margot ontkracht woorden Simon Delestre, 'voorlopig nog geen sportief pensioen voor Qlassic'


Ondanks eerdere berichten van afgelopen zaterdag waarin de Franse springruiter Simon Delestre te kennen gaf dat zijn paard Qlassic Bois Margot zou worden teruggetrokken uit de sport, blijkt dit nu volgens zijn eigenaar niet het geval te zijn. Delestre gaf aan dat de hengst overmatig last heeft van eczeem aan zijn achterbenen en dat door de intense behandeling er werd besloten om hem met sportief pensioen te laten gaan.

Eigenaar Rodolphe Bonnet ontkracht deze woorden echter. Volgens hem gaat het namelijk weer goed met de hengst en is er slechts besloten om hem voor het dekseizoen in te gaan zetten het komende jaar. Maar de springcarrière van de hengst zal zeker nog niet voorbij zijn. Aan Grand Prix Replay vertelt Bonnet: "De afgelopen vier maanden heb ik van Simon Delestre niets meer vernomen. Het is dan ook niet aan de ruiter om deze informatie te verstrekken. Qlassic zal dit jaar worden ingezet in de fokkerij, waarna hij weer opnieuw zal verschijnen op het wedstrijd circuit. Zijn pensioen is dan ook nog niet aan de orde".

"De hengst heeft afgelopen week nog enkele sprongen gemaakt op zijn tijdelijke thuisbasis in Normandië in de stallen van Aymeric de Ponnat. Toen wij hem terughaalden voor het dekseizoen was de toestand van Qlassic best zorgwekkend. Hij had behoorlijke huidproblemen, maar hij wordt goed behandeld en hij verkeerd in topvorm", aldus Bonnet.