Edwina Tops Alexander grijpt 'clever' GP winst in Miami.

Edwina Tops Alexander grijpt 'clever' GP winst in Miami.
Slechts vijf combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de Longines Global Champions Tour Grand Prix op Miami Beach. Onder heel wat aandacht van de omstaanders gaf Pieter Devos de aftrap in het zadel van de 10-jarige Zangersheide-merrie, Claire Z (v. Clearway).

Het duo zette de toon met een razendsnelle rit van 30,98 seconden maar tikte eveneens een balk uit de lepels. Uiteindelijk haalde Edwina Tops Alexander de overwinning na een foutloze omloop.

In het zadel van de 11-jarige KWPN-merrie, California (v. l'Esprit) klokte de Australische LGCT-lady foutloos af in 32,07 seconden. Slechts twee duo's hielden het foutloos. Bassem Mohammed volgde op de tweede plaats met de Thunder vd Zuuthoeve-zoon, Gunder (ex. Gunder van de Pereboom). In het verleden werd deze BWP-ruin nog uitgebracht door Edwina Alexander.

Darragh Kenny vervolledigde het podium met Cassini Z (v. Cassini II). De Ier noteerde één springfout in 30,87 seconden en ging zo Pieter Devos vooraf. Eduardo Alvarez Aznar vervolledigde de top vijf met de 13-jarige BWP-ruin, Fidux (v. Malito de Reve).

Er sprongen geen Nederlandse combinaties in de prijzen.

Klik hier voor de resultaten