Dubbeldam en Zenith laten zich opnieuw horen in Wellington

Dubbeldam en Zenith laten zich opnieuw horen in Wellington
Morgen staat de internationale CSIO4* Nations Cup op het programma. Heel wat Europese top ruiters alsook toeschouwers zijn afgezakt naar het zonnige Wellington, Florida. De achtste Ruby et Violette Challenge Cup zag 61 combinaties aan de start in deze 1.50m proef. Ook het huidige Wereld en Europees Kampioenschap's duo was van de partij. Jeroen Dubbeldam en de 14-jarige KWPN-ruin SFN Zenith N.O.P.

Eind vorig jaar kwam de ruin in opspraak nadat het Nederlands Paardenfonds de Wereldkampioen wou veilen. Tot op heden is de viervoeter nog steeds actief onder het zadel van Jeroen Dubbeldam. De combinatie strandde op de derde plaats na een foutloze omloop in 71,43 seconden.

De overwinning was er voor Shane Sweetnam in het zadel van de Zweeds-gefokte Cobolt (v. Cyklon 1083). De Ierse springruiter kruiste de eindmeet in 69,13 seconden. Todd Minikus en de 15-jarige Valinski S (v. Nijinski) volgde op de tweede plaats na een foutloze omloop in 69,91 seconden.

De top vijf werd afgewerkt door Laura Chapot met ISHD Dual Star (v. Quick Star) op vier en Daniel Bluman met Ladriano Z (v. Lawito) op vijf. Tot voor kort werd deze Zangersheide-gefokte ruin uitgebracht door Bluman's neef Ilan.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN