Daniel Deusser met overmacht naar winst in Wereldbeker Madrid, Eric van der Vleuten achtste

Daniel Deusser met overmacht naar winst in Wereldbeker Madrid, Eric van der Vleuten achtste
In De prestigieuze vijfsterren Wereldbekerwedstrijd van Madrid die wordt verreden over een hoogte van 1m60 kent een totaal van tien barrage combinaties.

Voor België zijn dat Francois Jr Mathy, Wilm Vermeir, Niels Bruynseels en Pieter Devos. Als tweede starter zien we Mathy jr met Uno de la Roque (v. Numero Uno) die een tijd weten te noteren van 49.48 seconden. Daarmee komen ze niet onder de tijd van de Zweedse Irma Karlsson met de BWP-er Ida van de Bisschop (v. Kashmir van Schuttershof) die rondkwamen in 48.28 seconden. Wilm Vermeir volgt als derde combinatie met de BWP-er IQ van het Steentje (v. Toulon). Ook zij weten het niet te doen en eindigen met 8 strafpunten en 48.41 seconden hun ronde.

Eric van der Vleuten is de enige Nederlander die zich weet te kwalificeren met Zigali P S (v. BMC Kigali) maar helaas ook deze combinatie krijgt 8 strafpunten in 48.08 seconden tegen. Het is dan Daniel Deusser die ten tonele verschijnt met Tobago Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en een razendsnelle ronde neerzetten. Het duo schiet in een tijd van 46.73 seconden naar een voorlopige eerste plaats.

Dan zien we Niels Bruynseels in het zadel van de Toulon zoon Delux van T & L die hier kans maakt om onder de tijd van Deusser te duiken. De vraag is of hem dit gaat lukken... Hij eindigt met een tijd van 48.42 seconden op een voorlopige derde plaats.

Pieter Devos volgt dan met Claire Z (v. Clearway) maar moet helaas met 4 strafpunten het veld verlaten. Dan zijn er nog drie combinaties die Deusser van de troon zullen proberen te stoten. Dat is Henrik von Eckermann die met Toveks Mary Lou (v. Montendro) wel een snelle tijd van 47.16 seconden noteert maar ook met 4 strafpunten geen foutloze omloop weet neer te zetten. Momenteel staat Niels Bruynseels op een derde plaats en voor hem wordt het afwachten of hij die plaats kan blijven vasthouden.

De altijd snelle Zwister Steve Guerdat rekent vandaag op zijn Ulysse des Forets (v. Col Canto) en weet zich achter Deusser op het podium te rijden. Een tweede of derde plaats is zeker voor Guerdat die in een tijd van 47.12 seconden foutloos door de finsih racet.

En als laatste starter zien we Peder Fredricson voor Zweden met zijn H&M Christian K (v. Namelus R) die al snel in de problemen kwamen. Hij noteert maar liefst 16 strafpunten.

De winst is er dus voor Daniel Deusser met zijn Tobago Z in die razendsnelle tijd van 46.73 seconden waar niemand meer aan wist te tippen. Steve Guerdat volgt met Ulysse des Forets op de tweede plaats in 47.12 seconden, voor Irma Karlsson die met Ida van de Bisschop uiteindelijk derde wordt.

De Belgische combinaties Niels Bruynseels en Delux van T & L zijn goed voor de vierde plaats, terwijl Francois Mathy Jr met Uno de la Roque de vijfde plaats voor zijn rekening neemt. Eric van der Vleuten en Zigali PS eindigen op de achtste plaats.

Resultaten