Daniel Bluman wint afsluitende Grote Prijs van Madrid

Daniel Bluman wint afsluitende Grote Prijs van Madrid
In een spetterende barrage was het Daniel Bluman die op sublieme wijze  Pieter Devos en Jérôme Guery achter zich wiste te houden in de afsluitende Volvo Grote Prijs van Madrid tijden LGCT tour.

Het scheelde niet veel of Devos had de hoogste trede van het podium behaald met zijn KWPN'er Apart (v. Larino). In het zadel bij de 12-jarige Larino-zoon kwam hij slechts één tienden te kort om Bluman en Baca d'Archonfosse (v. Asca Z) voor te blijven. Toch ging de winst uiteindelijk naar de voor Israël rijdende Blumen en zijn 10-jarige SBS merrie in de 1.55m hoge Grote Prijs.

Guery volgde met Garfield de Tiji Des Templiers (v. Quasimodo Z) niet veel later. Samen met de BWP hengst klokte Guery een rit van 38.45 seconden en werd derde. Dat was exact genoeg om de snelle Fransman Simon Delestre en Chadino (v. Chacco-Blue) op afstand te houden. Zij kwamen één honderdsten van een seconden later over de finish en werden vierde.

Laura Kraut trok aan het langste eind in een gevecht om de vijfde plaats met Nicola Philippaerts. De Amerikaanse amazone kwam met de 10-jarige Constable II (v. Harley Vdl) in 40.35 seconden over de finish en liet daarmee Philippaerts die met Chilli Willi (v. Casall) 40.72 klokte achter zich.

Kijk hier voor alle resultaten.