Belgische Marthe Heudens naar de winst in Hagen.

Belgische Marthe Heudens naar de winst in Hagen.
Nadat Marthe Heudens reeds een winst op haar naam schreef, besloot ze de dag tijdens de Jeugdtour in Hagen met een overwinning in het zadel van de 13-jarige Best Mix Evana (Querlybet Hero x Major de La Cour). Heudens en de BWP'er haalden de finish in 30,43 seconden.

Nogmaals bewees de Belgische zo haar ongekende snelheid. Ze bleef maar liefst vier seconden voor op de Ierse 'racer', Harry Allen. Samen met de Belgische High Valley (Obourg x Kashmir van Schuttershof) klokte Bertram Allen's broertje af in 34,43 seconden.

Duitsland's Kaja Celine Hofmeister volgde op de derde plaats met Barolo NT (v. Baldini II). De top vijf werd afgewerkt door Cormac Foley (Quitano B) en Linn Hamann (Canette 2) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Het was net niet voor Tom Schellekens en Hessel Hoekstra. Beide Nederlandsers sprongen één balkje uit de lepels. Schellekens noteerde vier punten met Dubai (v. Colandro) in 47,56 seconden. Hoekstra en Chiricco 2 (v. Chin Chin) kruisten de finish in 48,12 seconden.

Klik hier voor de resultaten