Bart Bles moet Belg Mauroy Boris voor laten gaan in Lummen

Bart Bles moet Belg Mauroy Boris voor laten gaan in Lummen
Met 50 gingen ze van start op de groene graspiste voor de 140 proef CSI 3* tijdens de laatste week van Jumping Lummen. Er kwamen 10 ruiters terug in de piste om onderling uit te vechten voor wie de zon het hardst ging schijnen.

Mauroy Boris kwam, zag en overwon. Met zijn 9-jarige For Pleasure-zoon Carlton du Friou liet hij het Vlaamse volkslied galmen in de Derby Arena. Het duo was in de barrage met 11 combinaties meer dan één seconden sneller als zijn direct belagers. In de bochtige barrage kon niet echt veel tempo gemaakt worden. Alleen in de laatste lijn richting een éénzame oxer kon je best stevig door galopperen en dat had Mauroy goed gezien.  In 44.74 seconden kwamen ze over de eindstreep en verwezen daarmee  Nederlander Bart Bles naar de tweede plaats.

Bles, die gisteren  nog oppermachtig was in de 1.30m rubriek, moest nu genoegen nemen met een tweede plaats. In het zadel bij Comino (v. Cassini II) kwam de ruiter over de finish met een foutloze rit in 45.70 seconden.

Op drie zagen we Juan Carlos Garcia met zijn hengst Gamko S ( v. Heartbreaker). Met de BWP'er kon de Italiaan met een foutloze rit van 46.16 seconden maar nét de Belgische concurrentie van zich afhouden.

Dirk Geenen en Gilles Dunon zaten hem namelijk flink op de hielen. In het zadel bij Zidan Z (v. Zürich) kwam Geenen nog geen vier tienden van een seconden later over de eindstreep en eindigde net naast het podium. Dunon in het zadel bij de 8-jarige ruin Jango S (v. Winningmood van de Arenberg) volgde vlak achter zijn landgenoot met een rit an 46.46 seconden.

Opmerkelijk was wel dat er geen enkele ruiter een fout maakte in de barrage, alleen kreeg de Colombiaan Mauricio Ruiz 1 strafpunt tijdsoverschrijding met zijn Griseldi afstamming Idona v/h Dingeshof. Hij werd tiende.

Kijk hier voor alle resultaten.