Indoor Friesland verwelkomt opnieuw regionale paardensport

Indoor Friesland verwelkomt opnieuw regionale paardensport

Regionale ruiters nemen een belangrijke plek in op Indoor Friesland. Onder het mom ‘sport verbroedert’ krijgen de dressuurruiters in de dressuurweek van Indoor Friesland de mooie kans in teams tegen elkaar te strijden, een unicum voor de dressuursport. Op de finaledag van Indoor Friesland binden de regionale ponyruiters en de finalisten van de Horses2fly superfinale de strijd aan.


Horses2fly Finale

Voor de Super Finale plaatst zich alleen een handjevol regionale toppers die in de finale van de Horses2fly competitie, op woensdag 25 oktober, hoog zijn geëindigd. Die woensdag was vorig jaar een enorm groot succes en dit jaar belooft het nog gekker te worden. De Horses2fy Competitie is inmiddels een begrip en veel regionale ruiters hebben een gooi gedaan naar een plek in de finale. Er zal fel worden gestreden in de prachtige piste van Indoor Friesland en veel families zullen de weg naar het WTC Expo weten te vinden want net als vorig jaar is de toegang die dag gratis. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met de prachtige paardensport!

Indoor Friesland Pony Springen

Dit jaar staat er voor het eerst een rubriek voor de aller jongsten, de ponyruiters, op het programma. Friezin Hildou Bootsma is de drijvende kracht achter het Indoor Friesland Pony Springen. “Vorig jaar was de comeback van Indoor Friesland heel succesvol. Prachtig dat zo’n evenement weer op de kaart is gezet door enthousiastelingen. Als klein meisje kwam ik al op Indoor Friesland,” vertelt Bootsma. “Ik schat vanaf mijn tiende jaar. Dat heeft veel indruk op me gemaakt. Grote namen uit de paardensport kwamen voorbij in de ring, geweldig vond ik het. Daarom vind ik het nu zo geweldig dat het bestuur van Indoor Friesland de jeugd echt een podium geeft. Voor veel kinderen zal het een droom zijn om op Indoor Friesland te rijden.”

Team Challenge

Uniek in de dressuursport is de Indoor Friesland Team Challenge. Deze dressuurwedstrijd waarin teams bestaande uit drie ruiters het tegen elkaar opnemen, werkt verbroederend en verbindend. Een prachtige toevoeging aan de mooie, maar individualistische dressuur. “Onze Team Challenge is één van de weinige dressuurwedstrijden waar ruiters samen aan een resultaat werken en we hebben vorig jaar wel gemerkt hoe verbindend dat werkt en wat een ontzettend leuke sfeer er daardoor ontstaat,” reageert Waling Haytema, voorzitter van Indoor Friesland. “We kijken er weer enorm naar uit en nodigen iedereen uit hun favoriete team op zaterdag 21 oktober aan te komen moedigen in het WTC Expo.”



Foto©: Indoor Friesland - Digishots
Bron: Persbericht