Hoge stijlpunten uitgedeeld bij KNHS-Hartog Trophy

Hoge stijlpunten uitgedeeld bij KNHS-Hartog Trophy

Een kleine veertig jeugdcombinaties kwamen naar Jumping Lichtenvoorde voor deelname aan de KNHS-Hartog Trophy. Na een eerste ronde die beoordeeld werd op rijstijl volgde in iedere categorie een barrage. Guusje Gaasbeek (Pony’s), Lilly Olsmeijer (Children), Sanne Vermeulen (Junioren) en Milan Morssinkhof (Young Riders) werden uiteindelijk als overall winnaars gehuldigd.

Iedere competitiewedstrijd wordt door een andere coach of springruiter beoordeeld. Dit keer had de organisatie springamazone Isabelle van Straaten weten te strikken om de ruiters in de piste te beoordelen en tips te geven. Wendy Timmers stond bij het losrijden.

Met spanning leren omgaan
“Het was voor mij heel bijzonder om te jureren, want ik heb er vroeger zelf aan meegedaan”, vertelt Isabelle die haar paarden ook internationaal aan de start brengt. “In de rubrieken Pony’s en Children werd best goed gereden. Bij de Junioren en Young Riders was het parcours wat moeilijker. Het was voor de jeugd ook weer één van de eerste indoorwedstrijden, dat is toch weer even anders”, weet Isabelle uit ervaring.
“Sommige ruiters hadden ook wat last van spanning omdat ze denken ‘het moet vandaag gebeuren’. Het is toch net even een andere wedstrijd dan een gewone wedstrijd. Daarom is de KNHS-Hartog Trophy zo’n mooi initiatief, dan kunnen ze daar ook mee leren omgaan.”

Hoge stijlpunten
Isabelle van Straaten kon aan sommige ruiters hoge stijlpunten kwijt. Bij de pony’s kreeg Joy Neuman 89 stijlpunten en in de goed bezette rubriek Children ontving Lilly Olsmeijer hetzelfde aantal punten. Bij de Junioren waren een mooie 80 punten bestemd voor de uiteindelijke winnares Sanne Vermeulen. De hoogste punten van de dag (90) gingen naar Young Rider Milan Morssinkhof, die ondanks een balk in de basisronde beide parcoursen op zijn naam schreef. “Milan reed heel goed. Hij reed mooi in één ritme, alles klopte en hij zit ook perfect op zijn paard”, klonk het compliment van de jury.

Grijp je kans
Heb je dit jaar al een keer meegedaan aan de KNHS-Hartog Trophy, maar heb je je nog niet gekwalificeerd voor de finale? Of wil je kennismaken met deze wedstrijdserie en tips van professionele ruiters en coaches ontvangen? Meld je dan aan voor de laatste twee kwalificatiewedstrijden! De eerstvolgende wedstrijd is op 6 november in Utrecht.

Klik hier voor meer informatie over de KNHS-Hartog Trophy.

bron: KNHS.nl