NK Springen: Wie volgt Willem Greve op?

NK Springen: Wie volgt Willem Greve op?

Nog tien dagen te gaan en dan barst de strijd om het Nederlands Kampioenschap springen los. Net zoals vorig jaar vindt het evenement plaats op de terreinen van Green Valley Estate in Deurne, waar naast de senioren ook de jeugd gaat strijden om de podiumplaatsen. Wie volgt Willem Greve (Markelo) op als Nederlands kampioen? Het NK Springen vindt plaats van donderdag 27 tot en met zondag 30 april.

Voor de tweede jaar op rij reizen de Nederlandse springruiters- en amazones af naar het Brabantse Deurne. Het NK Springen is hét startschot van het outdoorseizoen en een belangrijke wedstrijd in aanloop naar de Europese Kampioenschappen van deze zomer.

Meetpunt bondscoaches

“Na een prachtig indoorseizoen is het NK tijdens CH Deurne hét moment waarop de bondscoaches kunnen zien hoe het complete Nederlandse veld ervoor staat op het hoogste niveau. We hebben dit seizoen bij de senioren een vol programma met landenwedstrijden in de Nations Cup en de EEF serie met uiteindelijk het afsluitende EK in Milaan. Ook voor de jeugd is dit een uitgelezen kans om de bondscoaches te laten zien dat ze daaraantoe zijn”, aldus technisch directeur Iris Boelhouwer.

Niet eerder zo veel deelname

Naast de deelnemers kijkt ook de organisatie reikhalzend uit naar het NK. “We krijgen dit jaar een hele mooie versie van CH Deurne en dat laat zich zien doordat niet eerder zoveel ruiters en amazones zich voor de diverse kampioenschappen hebben ingeschreven. De gehele Nederlandse top is dan ook bij het Nederlands Kampioenschap Senioren aanwezig”, licht voorzitter Dirk van Santvoort toe.

Nederlandse top aanwezig

Naast titelverdediger Willem Greve, staan ook TeamNL-ruiters Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders, Jur Vrieling, Marc Houtzager en Sanne Thijssen op de deelnemerslijst. Naast een topstart van het seizoen vorig jaar voor Willem Greve, brak de ruiter uit Markelo vlak voor het WK in Herning zijn been en arm. Inmiddels is de ruiter weer op volle kracht en wist de afgelopen tijd meerdere topresultaten te noteren met zijn troeven Grandorado TN en Highway M TN.

Veel bezoekers

Van Santvoort vervolgt: “We liggen goed bij het bedrijfsleven. Steeds meer sponsoren zien het evenement als een plek om zich te profileren en elkaar te ontmoeten. De vooruitzichten voor wat betreft het weer zijn goed, dus ook dit jaar verwachten we, misschien nog wel meer dan vorig jaar, veel bezoekers en dat geeft extra gezelligheid. Kortom, CH Deurne noemen wij niet voor niets hét Nederlands paardensportfestijn met een Brabants tintje.”

100 jaar KNHS

Het hele jaar door viert de KNHS haar 100-jarige bestaan met toffe acties en geweldige prijzen op diverse evenementen. Houd hiervoor de website, nieuwsbrieven en socials in de gaten voor te gekke acties. Wie weet maak jij wel kans op tickets naar de Olympische Spelen in Parijs. Op Jumping Amsterdam en The Dutch Masters in Den Bosch hebben we al tickets verloot onder het publiek. Wil je hier ook kans op maken? Kom dan op zondag 30 april naar het NK Springen in Deurne.

Klik hier voor het volledige programma




Bron: KNHS