Henrik von Eckermann over zijn LGCT Super Grand Prix winst: "De eerste vijf sprongen reed ik zonder teugel"

Henrik von Eckermann over zijn LGCT Super Grand Prix winst: "De eerste vijf sprongen reed ik zonder teugel"

De 2021 Longines Global Champions Tour (LGCT) Super Grand Prix tijdens de Praagse Playoffs op zaterdagavond (20 november) werd gewonnen door het allesoverheersend duo Henrik von Eckermann en zijn top 11-jarige ruin King Edward.

Henrik moest echter een "miscommunicatie" bij de ingang van de arena én een daaruit voortvloeiend hoofdstel-ongeluk overwinnen. Het incident gebeurde toen het duo als laatste naar binnenkwam voor de tweede ronde van de rubriek, en een snelle foutloze ronde nodig had om de proef van 1,25 miljoen euro te winnen.

Om zichzelf rustig te maken, wilde hij achteruit binnen gaan 

"King Edward heeft veel energie en zenuwen," legde Henrik uit, die deel uitmaakte van het Zweedse gouden medaillewinnaarsteam op de Olympische Spelen in Tokio. "Normaal gesproken als de poorten opengaan probeer ik naar binnen te draven, maar ik wachtte en toen werden de deuren achter hem gesloten, dus hij kreeg een beetje een schok. Om zichzelf rustig te maken, wilde hij achteruit dus ik zei 'OK we gaan achteruit naar binnen!' Soms moet je gewoon het moment nemen."

Dit is mijn hoogtepunt en ik probeer er echt van te genieten 

De Belgisch gefokte King Edward slaagde er echter ook in om daarbij zijn tong over het bit te krijgen. "Dus de eerste vijf of zes sprongen reed ik op geen teugel", zei Henrik. "Maar toen voelde ik het gelukkig weer teruggaan. Sprekend over zijn ongelooflijke reeks successen dit jaar, waaronder het winnen van de Grote Prijs van Samorin om zich te kwalificeren voor de LGCT Super Grote Prijs, zei Henrik:  "Als je een 'hoogtepunt hebt, gaan de dingen soepeler. Dit is mijn hoogtepunt en ik waardeer het, ik probeer er echt van te genieten. Bedankt en gefeliciteerd aan de jongens naast me."

Henrik bracht hulde aan de Spanjaard Sergio Alvarez Moya en de Britse nummer één Ben Maher die samen met hem op het podium stonden voor de LGCT Super Grand Prix nadat ze respectievelijk de tweede en derde plaats hadden behaald met hun paarden Alamo en Explosion W. Sergio noteerde de enige andere dubbele foutloze van deze twee ronden durende competitie, terwijl Ben's fenomenale 12-jarige ruin Explosion net vier fouten kreeg op de voorlaatste verticale lijn, die Ben zichzelf aanrekende, om als snelste van de ruiters met vier fouten te eindigen. 

Bron: Horse and hound