Kessy van Berlo laat Wilhelmus klinken in Opglabbeek

Kessy van Berlo laat Wilhelmus klinken in Opglabbeek

In Opglabbeek heeft de Nederlandse amazone, Kessy van Berlo de CSI1* 1.30m rubriek op naam geschreven. Bij de zeven -en achtjarigen was er vandaag, in Opglabbeek, geen houden aan Julien Angquetin en Fiona des Ibis (Quamikase des Forets). Voor Nederland loodste Harrie Wiering zijn Quechin Di Cabra foutloos naar de vierde plaats. 

Kessy van Berlo sprong in de CSI1* 1.30m rubriek naar een niet te bediscussiëren winst. Op de rug van de 13-jarige Fostara (Azteca VDL) snelde van Berlo met ruim twee seconden voorsprong naar de eindzege. Alma Ranebo en Circee de la Haye (Norman Pre Noir) volgde op het podium voor de Belgische amazone, Yenthe Schrijvers met de BWP-merrie, Oceane (Nonstop).

Harrie Wiering is Nederlandse sterkhouder bij de jonge paarden

Het 1.35m parcours kwam na afloop op naam van de Franse springruiter, Julien Anquetin en de achtjarige merrie, Fiona des Ibis (Quamikase des Forets). Het paar bleef als enige foutloos in minder dan 54 seconden en verwees zo André Americo De Miranda met Chicharito (Cornet Obolensky) naar de tweede plaats. Erika Lickhammer-Van Helmond volgde op de derde plaats met de KWPN-merrie, Kobertlina TN (Eldorado van de Zeshoek).

Net buiten de top drie strandde Harrie Wiering met Suus Kuyten haar Quechin Di Cabra (Don't Touch Tiji Hero) foutloos op de vierde plaats. Eveneens geklasseerd volgden Ruben Romp met Picasso vd Zwartbleshoeve (Cornet Obolensky) en Kim Emmen met Kaiser Dmh (Cardento) op een tiende en elfde plaats.