Harrie Smolders tweemaal in de prijs

Harrie Smolders tweemaal in de prijs

Terwijl de CSIO5* combinaties op de hoofdpiste streden de CSI3* combinaties de Grand Prix kwalificatie. In beide rubrieken sprong Harrie Smolders als beste Nederlander in de kijker.

De vijfsterren combinaties kwamen aan de start in de 1.45m over twee fasen. Na afloop stelde Julien Epaillard zich vooraan de prijsuitreiking op. Epaillard won in het zadel van de 10-jarige zoon van Diamant de Semilly, Carbone du Cyan. Het paar bleef ruim één seconde voor op de Amerikaan, Brian Moggre met I'M Special V (I'M Special de Muze). Felipe Amaral vervolledigde het podium met de achtjarige Clarimo-zoon, Carbas.

Voor eigen publiek volgde Niels Bruynseels met Nogana van het Peggershof (Ogano Sitte) op de vierde plek. Antonio Alfonso vervolledigde de top vijf met Harrie (Harmony). Samen met Copycat Z (Comilfo Plus Z) reed Smolders als beste Nederlander naar de achtste plaats.

Harrie Smolders en Escape Z in de GP kwalificatie

Vincent Lambrecht wist samen met de 13-jarige Verdi TN-zoon, Catwalk Harry de 1.45m Grand Prix kwalificatie op naam te schrijven. Het paar was nipt sneller dan België's nummer één amazone, Gudrun Patteet. Patteet volgde op de tweede plek met de 12-jarige Sea Coast Donna (Diamant de Semilly). Het podium in deze kwalificatie werd afgewerkt door Kevin Staut en Emir de Moens Harcour (Urlevent du Barry).

Net buiten het podium sprong Harrie Smolders met Escape Z (Emerald) foutloos naar de vierde plek. Francois Mathy Jr. vervolledigde de top vijf op de rug van zijn 14-jarige SF-ruin, Uno de la Roque (Numero Uno).

Alle resultaten