Harrie Smolders schitterend tweede in 1.60m Saut Hermès Grand Prix!

Harrie Smolders schitterend tweede in 1.60m Saut Hermès Grand Prix!

Veertien duo's kwamen aan de start van de barrage in het Grand Palais in Parijs. Ook Harrie Smolders selecteerde zich voor deze herkansing. Dat liet de Nederlander niet onopgemerkt gaan. Samen met Monaco N.O.P. (Cassini II) sprong hij meteen naar de tweede plaats!

Veertien combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van de 1.60m Grand Prix in de Saut Hermès. Reeds vooraan nam Pieter Devos met Mom's Toupie de la Roque (Kannan) de leiding. Wilm Vermeir en zijn vertrouwde 15-jarige IQ Van het Steentje (Toulon) wisten de chrono van Devos en zijn SF-merrie te verbeteren met enkele tienden van een seconde. Toch kwam het niet in de buurt van de chrono van Victor Bettendorf en zijn 11-jarige BWP-ruin, Mr. Tac (NonStop) (ex. Mr. Tac des Fusains).

De Luxemburger, die in Frankrijk woont met zijn gezin, kruiste de chrono foutloos in 32,08 seconden. De nummer zes in de barrage Harrie Smolders en de 14-jarige Monaco N.O.P. (Cassini II) kwamen aardig dichtbij de chrono van Bettendorf na een finish in 32,76 seconden. 

Uiteindelijk wist niemand de chrono van Bettendorf en zijn 11-jarige BWP-ruin foutloos te verbeteren. Harrie Smolders en Jennifer Gates' Monaco N.O.P. (Cassini II) volgden op de tweede plaats. Wilm Vermeir en IQ van het Steentje finishten derde.

De top vijf kleurde verder Belgisch met Pieter Devos op vier en Olivier Philippaerts in het zadel van H&M Legend of Love (Landzauber) op vijf!

Volledige uitslag