Harrie Smolders opnieuw in top tien van Longines Ranking, von Eckermann blijft nummer één

Harrie Smolders opnieuw in top tien van Longines Ranking, von Eckermann blijft nummer één

De nieuwe Jumping Longines Ranking is er! In de nieuwe ranglijst wordt er rekening gehouden met resultaten van 1 april 2023 tot en met 31 maart 2024. Harrie Smolders heeft zich opnieuw in de top tien van Wereldranglijst weten te vestigen en blijft zo de beste Nederlander.

Smolders plaatst zich deze maand op negen, komende van twaalf. Maikel van der Vleuten maakt ook een sprongetje omhoog en zien we op plaats vijftien in plaats van achttien. Willem Greve blijft nagenoeg op dezelfde plaats en gaat van dertig naar negenentwintig.

Helemaal bovenaan zien we nog steeds Henrik von Eckermann (SWE). Ondanks dat de Zweed in de Rolex Grand Slam van 's Hertogenbosch nipt naast de overwinning greep, blijft hij standvastig aan de leiding van de Longines Ranking. De top drie blijft ongewijzigd met op twee Ben Maher (GBR) en op drie Steve Guerdat (SUI). 

Martin Fuchs (SUI) klimt twee plaatsen omhoog en gaat van zes naar vier, waar Julien Epaillard (FRA) eerst stond en daardoor zakt naar vijf. Kent Farrington (USA) gaat ook een plaatsje naar beneden en zien we nu op zes. Simon Delestre (FRA) blijft op zeven voor Max Kühner (AUT) die vasthoudt aan zijn achtste plaats. Mclain Ward (USA) besluit nog steeds de top tien. 

Volledige Ranking