Harrie Smolders imposant tweede in Super Spannende Masters van Mechelen

Harrie Smolders imposant tweede in Super Spannende Masters van Mechelen

Met tien kwamen ze aan de start in de traditionele Masters competitie van Mechelen. Uiteindelijk kwamen ze met vijf aan de start van de barrage. Uiteindelijk werd de laatste aan de start, Simon Delestre de winnaar met zijn Iniesta V (Zambesi TN). Op het podium volgde Harrie Smolders met Bingo du Parc voor Daniel Deusser in het zadel van Kiana van het Herdershof. 

Van de tien combinaties wisten maar liefst negen duo's de eerste ronde foutloos af te werken. Tijdens de eerste barrage leken de verschillende combinaties geen enkel probleem te hebben met het verhoogde parcours en hielden het allen foutloos.

Pas in de tweede barrage werd opnieuw een fout gemaakt. Derde combinatie aan de start in deze herkansing, Emanuele Gaudiano met Chalou Tikten een balk op de laatste hindernis uit de lepels en vielen zo buiten de strijd voor de Masters. Ook Olivier Philippaerts en Mr. Idol S vielen in deze omloop uit. Het paar stopte in aanloop naar de combinatie.

De derde barrage betekende meteen het einde voor België's talent, Gilles Thomas met zijn Calleryama. Ook landgenoot Jérome Guery had problemen met de stijlsprong van Henders & Hazel. Guery en Cristel vielen zo ook in deze ronde buiten strijd.

Finale barrage

Uiteindelijk kwamen ze met z'n vijven aan de start in de laatste barrage. Wilm Vermeir en zijn Joyride S beten de spits af. Voor eigen publiek nam Vermeir een vlotte start met de zoon van Toulon. Helaas viel de eerste balk al uit de lepels. Het paar finishte uiteindelijk met twee springfouten. De winst kleurde zo, zo goed als zeker, internationaal.

Aan de start volgde Daniel Deusser in het zadel van de 12-jarige BWP-merrie, Kiana van het Herdershof (Toulon). Het paar liet niets aan het toeval over. Een vlotte start, korte bochten en een upgrade in het tempo richting de dubbel lieten het publiek even de adem inhouden. Maar het scorebord stond uiteindelijk op nul in 29,22 seconden.

Harrie Smolders volgde aan de start met zijn Bingo du Parc. Smolders en de zoon van Mylord Carthago leken dezelfde route te volgen als Deusser, maar snoepten met een ruime galoppade alsnog van de tijd van het Duits-Belgisch duo. Smolders nam zo de leiding over.

De Zwitserse ruiter, Bryan Balsiger waagde als volgende zijn kans met Chelsea Z (Chellano Alpha Z).  Eveneens foutloos kwam het paar enkele seconden tekort en klokte af in 31,86 seconden wat een voorlopige derde plaats opleverde.

Laatste kanshebber was Frankrijk's, Simon Delestre. Op de rug van Iniesta V (Zambesi TN) wist Delestre wat hem te doen stond. De laatste werden uiteindelijk de eerste en Mechelen daverde op zijn grondvesten toen Delestre de finish kruiste in 28,55 seconden en zo de winst op naam schreef.