Harrie Smolders en Kim Emmen scoren in openingsrubriek Rome

Harrie Smolders en Kim Emmen scoren in openingsrubriek Rome

Deze ochtend barstte de internationale springsport los in het Piazza di Sienna in Rome. De CSIO5* combinaties reden een 1.45m rubriek met barrage als opening van het Rolex concours. In deze rubriek met barrage sprong Harrie Smolders als beste Nederlander in de prijzen. Landgenote Kim Emmen volgde op plaats tien.

De winst kwam op naam van Pedro Veniss die zijn 11-jarige  Cadum de Champloue (Diamant de Semilly) naar de winst loodste in 32,71 seconden. Als driejarige werd de SF-merrie via de Fences Auction verkocht. Jodie Hall McAteer volgde op de tweede plaats met de Kannan-zoon, Catoki. De derde plaats kwam op naam van de Belgische springruiter, Koen Vereecke.

Vereecke plaatste zich met de gekeurde BWP-hengst, Lector vd Bisschop (Bamako de Muze). Het Belgische duo bleef zo voor op Emanuele Gaudiano en Julius.D (Arezzo VDL).

De top vijf in deze rubriek werd afgewerkt door  John Whitaker met Green Grass (Luidam). Net buiten deze top vijf plaatste Harrie Smolders zich foutloos op de negende plaats. Smolders kwam als laatste aan de start en sprong uiteindelijk naar de negende plek met Deese de Kerglenn (Mylord Carthago*HN). Landgenote Kim Emmen volgde op plaats tien in het zadel van haar vertrouwde Delvaux (Chacco-Blue).