Harrie Smolders: "Eindelijk tijd gehad om al mijn jetlags te verwerken"

Harrie Smolders: "Eindelijk tijd gehad om al mijn jetlags te verwerken"

2020 wordt wellicht een jaar om nooit meer te vergeten. Niet omwille van de Olympische Spelen of grote CSI5* events maar uiteraard omwille van COVID-19. Veel topruiters brachten noodgedwongen meer tijd thuis door. Volgens Harrie Smolders is dit echter niet per se een slechte zaak: "Ik heb eindelijk tijd gehad om over mijn jetlags heen te komen", vertelt hij. 


"Ik voelde aan mijn lichaam dat het goed was om een tijd thuis door te brengen", gaat hij verder. "Ik vlieg nu al jaren van de ene wedstrijd naar de andere en dat begon toch wel te wegen. Ik heb dus zeker en vast genoten van de tijd die ik thuis kon doorbrengen met mijn familie. Ik ben Jennifer (Gates) ook blijven lesgeven. Ondertussen kunnen we weer op een semi normale manier van start maar tijdens de eerste lockdown heb ik bijvoorbeeld via videocalls haar getraind. Dat was in het begin even wennen maar uiteindelijk lukte het wel". 

"Wat betreft de Olympische Spelen denk ik dat het uitstellen ervan voor mij wel eens positief kan uitdraaien. Ook voor de Nederlandse team in het algemeen denk ik dat het uitstellen van de Spelen niet per se een slechte zaak is. Er waren een paar combinaties die nog iets meer tijd nodig hadden, dus dan zou een jaartje extra best wel goed kunnen uitpakken. De combinaties die al meer ervaring hadden, zullen er volgend jaar ook nog wel staan, daar ben ik zeker van", gaat hij verder. "2020 was geen makkelijk jaar maar uiteindelijk ben ik altijd kunnen blijven doen wat ik het liefste doe: met paarden werken. Ik ben ook gezond gebleven dus al bij al mag ik niet klagen".


Bron: Sportnieuws.nl