Harrie Smolders: "Alsof je op zoek gaat naar een nieuwe Messi of Ronaldo"

Harrie Smolders: "Alsof je op zoek gaat naar een nieuwe Messi of Ronaldo"

Harrie Smolders stond in 2018 geruimde tijd helemaal bovenaan de FEI World Ranking. Ondertussen is er veel gebeurd: hij nam onder andere afscheid van zijn toppaarden Emerald en Don VHP Z en staat momenteel op de twintigste plaats op de wereldranglijst. Hij rijdt momenteel meerdere paarden die in eigendom zijn van zijn leerlingen Jennifer Gates. Dankzij haar kan hij onder andere rekenen op Dolinn (v. Cardento) en Bingo du Parc (v. Mylord Carthago). Die paarden zijn meteen ook zijn hoop voor de Olympische Spelen van Tokio. 

Aan Grand Prix vertelt Smolders het volgende over het afscheid van Don: "Don wordt binnenkort 17. Hij heeft de afgelopen jaren verschillende mooie resultaten neergezet en is het beste paard dat ik in mijn carrière heb gekend. Hij heeft misschien niet zoveel concoursen gewonnen, maar het aantal foutloze rondes dat hij aflegde op 1m60 niveau, is ongezien. Aangezien dit jaar verschillende wedstrijden niet konden doorgaan, besloten we hem dan ook zijn sportief pensioen te gunnen. In Valkenswaard heeft hij dat afscheid genomen van de sport. We hadden natuurlijk graag volle tribunes voor zijn afscheid gezien, maar dat zal volgend jaar pas kunnen gebeuren", vertelt hij.

"Het is natuurlijk moeilijk om naar je volgende toppaard op zoek te gaan. Het is alsof je een nieuwe Messi of Ronaldo zoekt. Als ik echt zou proberen om Emerald of Don op korte termijn te vervangen, dan zou ik wellicht snel depressief worden. Ik geniet ervan om paarden te zien ontwikkelen. Daar haal ik veel voldoening uit, net als uit het succes van mijn leerlingen", gaat hij verder.


Bron: Grand Prix