Greveling en Greeve schitteren in Youngster Finales Valencia

Greveling en Greeve schitteren in Youngster Finales Valencia

In Valencia werden deze ochtend de verschillende finales van de Youngster Tour gereden. De finale voor de 5-jarige paarden werd een Belgisch feestje: de Belgen namen het volledige klassement op zich. De winst ging naar Benny Naessens. Hij reed Lasall B (v. Connect) foutloos naar de  finish in 42,43 seconden. 

Hij nam daarna ook de tweede plaats mee naar huis. In het zadel van Emotion van't Lozerhof Z (v. Emerald van't Ruytershof) kon hij de nul behouden in de barrage en finishte hij in 47,77 seconden. Hij was meteen ook de enige ruiter die zich voor de barrage kon plaatsen; De snelle ronde in de basisomloop van Anthony Wellens en Quelle Homme SW (v. Cornet Obolenksy) leverde hen de derde plaats op.

Benny Naessens (Vago Chin van't Willebeke Z) en Anthony Wellens (Qupi d'O) eindigden op de vierde en de vijfde plaats. Jan Vermeiren en Quithras-K van't Kattenheye (v. Mithras de Regor) eindigden op de zesde plaats. 

6-jarigen

Bij de 6-jarigen ging de winst naar de Ier Thomas Ryan. In het zadel van Smokey (v. Stakkato Gold) sprong hij een foutloze ronde in 37,31 seconden. Carmen Adwards volgde op de derde plaats. Zij kon in het zadel van Foleade du Mesnil (v. Calvaro FC) een foutloze ronde springen en finishte in 39,88 seconden. Valentin Marcotte vervolledigde het podium in het zadel van Quarlos (v. Qualandro). Het duo liet het hout onaangeroerd en finishte in 40,67 seconden. 

Melvin Greveling (Amigo de Septon Z) en Carl-Walter-Fox (Katoki) eindigden op de vierde en de vijfde plaats. 

Melissa Laenen (Jax Lvp), Jan Vermeiren (Polo vd Bisschop) en Benny Naessens (Rambo ter Linden) zorgden voor andere Belgische klasseringen.

7-jarigen 

Bij de 7-jarige paarden ging de overwinning naar Alexa Stais. Zij reed Everton PJ (v. Embassy I) foutloos naar de finish in 31,61 seconden. Michael Greeve en Jacksonville Eurohill (v. Emerald) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden een foutloze ronde springen en finishten in 32,19 seconden. Rodrigo Bass nam met In And Out DB (v. Elvis Ter Putte) de derde plaats voor zijn rekening. Het duo kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 33,36 seconden. 

Mikolaj Baransku (Juggle Baraka) en Edward Levy (Ignis du Seigneur) eindigden op de vierde en de vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten