Gregory Cottard wint CSI4* GP Ascona. Vincent Dings ziet referentie scoren in 2* Grote Prijs!

Gregory Cottard wint CSI4* GP Ascona. Vincent Dings ziet referentie scoren in 2* Grote Prijs!

In totaal kwalificeerden tien combinaties zich voor de barrage in de CSI4* Longines Grand Prix in Ascona, Zwitserland. Uiteindelijk klonk het Franse volkslied dankzij Gregory Cottard en zijn 11-jarige Cocaine du Val.

Cottard en zijn dochter van Mylord Carthago sprongen naar de overwinning in 34,78 seconden, met slechts 0,1 seconde verschil ten opzichte van Harry Charles (GBR), die tweede werd. Charles reed op het podium met zijn 12-jarige merrie, Aralyn Blue (Chacco-Blue).

Voor het thuispubliek voltooide Evelyne Bussmann en haar 16-jarige SF-merrie, Tafila d'Urville (Jenny de la Cense*HN), het Grand Prix-podium.

Het paar werd gevolgd door Zazou Hoffman en Bloom du Plessis (Orient Express). Janika Sprunger behaalde de vijfde plaats met haar 9-jarige Belgische Warmbloedmerrie, Orelie (Emerald van 't Ruytershof).

Vincent Dings ziet referentie scoren

Eerder scoorde Vincent Dings zijn voormalige troef, Cream Couleur Z (Cream on Top) de CSI2* Grote Prijs van Ascona. Samen met de 12-jarige zoon van Cream on Top presteerde Dings onder andere sterk tijdens de halve finale van de EEF League in Bratislave en tijdens de EEF finale in Ebreichsdorf. Ditmaal plaatste de ruin  zich vierde met Vani Khosla.

Proefwinst kwam op naam van Martina Meroni (SUI) en de 12-jarige sBs'er, Fidelgo du Houssoit (Button Sitte).