GP-winst voor Wesley de Boer in Balkbrug

GP-winst voor Wesley de Boer in Balkbrug

Gisteravond kende de drukke agenda van Balkbrug zijn einde. De drukke week vol springsport werd afgesloten met de 1.45m hoge Grote Prijs. De winst was voor Wesley de Boer met Icarinda (v. Etoulon).

Zessendertig combinaties kwamen aan de start van de Grote Prijs, dertien van hen bemachtigden een startplaats voor de barrage. Er werd gretig gestreden voor de overwinning en uiteindelijk was het Wesley de Boer die bovenaan het podium mocht plaatsnemen. 

In het zadel van Icarinda (v. Etoulon) zette hij de winnende tijd op 42,72. De enige andere foutloze ronde kwam op naam van Rutger Gieske. Op Heldorado (v. Eldorado van de Zeshoek) nam hij het zilver in ontvangst na een ronde in een tijd van 45,24. Auke Feenstra mocht de laatste plaats op het podium innemen en werd met Jolineke (v. Starpower) derde. Het duo reed een snelle ronde met 41,48 op de klok maar had een springfout.

Marriët Smit-Hoekstra werd met Duco Z (v. Dakar) zevende in deze groot prijs maar had eerder ook al enkele topresultaten op haar naam gezet. Over 1.40m was ze met Kikkuris Cooper (v. Caretino) goed voor de vijfde plaats, terwijl ze op Wadro's Jerina (v. Zirocco Blue) de winst wegkaapte in de rubriek over 1.35m. 

Bekijk alle resultaten hier

Foto: Hans Khoe