George Whitaker wint Grote Prijs Deurne, Joy Lammers zesde

George Whitaker wint Grote Prijs Deurne, Joy Lammers zesde

Green Valley Estate had zonet zijn hoogtepunt met de CSI2* Grote Prijs over 1.45m hoge hindernissen. In deze voorlaatste rubriek sprong Joy Lammers in de top tien, net als Ruben Romp en Wout-Jan van der Schans. De ruiters verzamelden zo punten voor de Longines Ranking. 

De rubriek met 47 deelnemers aan de start leverde slechts een handvol combinaties voor de barrage. Met dertien gingen ze een tweede maal de strijd aan met elkaar. Ook Joy Lammers mocht meedingen voor goud op First Boy BB (v. Hamlet). Het duo had een snelle tijd maar een springfout hield hen van het zilver en zette ze af op zes. 

Ruben Romp haalde het tweede beste Nederlandse resultaat door achtste te worden in het zadel van Hanouk V. Zij bleven dan weer voor op Wout-Jan van der Schans en A S Bombay (v. Diamant de Semilly). Verder behaalde Leon Thijssen nog elfde plaats met Google This

De winst was voor George Whitaker. Hij reed een bewust beheerste ronde en sprong zo op Peanut (v. Barrichello) zonder fouten naar de eerste plaats. Daniel Lahmann hield had dezelfde tactiek met Monty Python de l'Amitie (v. Emerald) en werd tweede voor Julie Welles op Vins vd Tojopehoeve Z (v. Vagrant Z). 

Volledige uitslag