Georg Kaehny, eigenaar van King Edward, is Longines Owner of the Year

Georg Kaehny, eigenaar van King Edward, is Longines Owner of the Year

Georg Kaehny wint voor het eerst de Longines Owner of the Year-trofee. De Zwitsers is eigenaar van de toppaarden King Edward en Iliana, beide gereden door huidige nummer één van de wereld - Henrik von Eckermann. Kaehny kreeg zijn trofee, een originele bronzen sculptuur die een springpaard voorstelt, overhandigd in eigen land tijdens de Longines CHI Classics Basel uit de handen van Yanick Rossier, Longines International Sponsorship & Events Manager, en Dominique Mégret, voorzitter van de Jumping Owners Club.

Deze trofee werd in 2004 voor het eerst uitgereikt en benadrukt het belang van erkenning en betrokkenheid van eigenaars bij het opbouwen van een internationale sportcarrière bij springpaarden. Daarbij is deze titel door het FEI goedgekeurd en ondersteund door Longines, de officiële partner van de Jumping Owners Club. 

Na jarenlange ondersteuning van de springwereld als eigenaar van de toppaarden van Janika Sprunger - waaronder de fabelachtige Paloubet d'Halong en Bacardi VDL - ziet Georg Kaehny zijn investering eindelijk beloond. Dit resultaat werd mogelijk gemaakt door het uitstekende seizoen van het beste paard van het jaar 2022, King Edward, tweevoudig gouden medaillewinnaar op het wereldkampioenschap in Herning (DEN) en gereden door Henrik Von Eckermann (SWE).

Dominique Mégret, voorzitter van de Jumping Owners Club, was erg blij met het succes van Georg Kaehny voor het seizoen 2022. "Georg Kaehny miste nog een echte inwijding als toppaardenhouder" zei Dominique Mégret. " Zijn prestaties als toppaardeneigenaar zijn gewoonweg voortreffelijk! Zijn steun, zoals die van alle gepassioneerde eigenaren die lid zijn van de Jumping Owners Club, is onlosmakelijk verbonden met het succes van een heel team rond twee atleten, de ruiter en zijn paard. Als voorzitter van de JOC ben ik uiteraard trots dat een van onze leden zijn inspanningen beloond ziet. Maar bovenal laat deze prestatie zien hoe belangrijk loyaliteit, vertrouwen en respect zijn. De sterke, positieve en langdurige relatie tussen Georg, zijn ruiter en zijn hele team is zeker verantwoordelijk voor een groot deel van dit ongelooflijke resultaat. Een succesvolle samenwerking op lange termijn opbouwen is wat elke ruiter zou moeten nastreven."

Matthieu Baumgartner, Longines Vice President Marketing, zei: "Ook dit jaar is Longines er trots op om als Official Partner van de Jumping Owners Club de bijdragen van de meest succesvolle eigenaar van het jaar te erkennen tijdens de uitreiking van de Longines Owner of the Year 2022. Gedreven door onze niet aflatende inzet voor uitmuntendheid, blijven we de beste talenten in de springsport ondersteunen en zijn we verheugd om de prestatie van Georg Kaehny, de 2022 Longines Owner of the Year, te vieren. Namens Longines feliciteren we hem met zijn prestaties en wensen we hem het allerbeste voor de toekomst. "

Ingmar de Vos, FEI President, zei: "Van harte gefeliciteerd met het winnen van de prestigieuze Longines Owner of the Year award door Georg Kaehny. Door de jaren heen heeft hij topsporters in de paardensport onophoudelijk gesteund en de erkenning van vanavond is dan ook zeer verdiend. De prestaties van de paarden Iliana en vooral van King Edward, het beste paard van 2022, die Henrik von Eckermann afgelopen zomer naar het historische dubbel goud voor Zweden op de FEI Jumping World Championships in Herning (DEN) en naar de eerste plaats van de Longines Rankings droegen, en die eigendom zijn van Georg Kaehny, zijn bijzonder indrukwekkend. Paardeneigenaren zijn de onbezongen helden van de paardensport en zonder hun toewijding en vertrouwen zou onze sport niet mogelijk zijn."

De volgende twee eigenaren in het klassement zijn op de 2e plaats Luigi Baleri (eigenaar van Chaplin, The Sinner en Conner Jei gereden door Martin Fuchs voor Zwitserland), en op de 3e plaats Charlotte Söderstrom - Stuteri Arch (eigenaar van H&M Indiana en H&M All In gereden door Malin Baryard-Johnsson & Peder Fredricsson voor Zweden).


Bron: Persbericht IJRC