Frank Schuttert wint 1.45m Grote Prijs Sentower Park

Frank Schuttert wint 1.45m Grote Prijs Sentower Park

Elf combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van de 1.45m Grote Prijs in Opglabbeek. Reeds vroeg in de barrage zette Marlon Modolo Zanotelli met de 9-jarige Napoleon van den Dael  de toon. Echter als laatste starter wist Frank Schuttert onder de prijs van het duo te duiken.

Tot de laatste starter stond de te kloppen tijd op 43,51 seconden dankzij Marlon Modolo Zanotelli en de 9-jarige zoon van For Passion d'Ive Z. Frank Schuttert waagde als laatste zijn kans met de 11-jarige Gream (Verdi TN). 

Schuttert nam de nodige risico's en leek geen moeite te hebben enkele galoppassen weg te laten. Met een finish van 42,31 seconden keek het duo uit naar de winst. Tobias Meyer strandde op de derde trede van het Grand Prix podium met de 12-jarige Quintus-H (Frh Quaid).

Net buiten het podium volgde Sofia Westborg met F Termie R12 (Lasino) op de vierde plaats voor Ellen Whitaker met de sBs-merrie, Fiona des Hayettes (Lord des Hayettes). Voor eigen publiek zette Jos Lansink's ruiter, Pieter Clemens het beste Belgische resultaat. Clemens volgde op de zevende plek met de 10-jarige zoon van Clinton, Crescendo Mb Z.

Uitslag