Foncetti vd Heffinck verkocht naar Verenigde Arabische Emiraten!

Foncetti vd Heffinck verkocht naar Verenigde Arabische Emiraten!

Tijdens de Kerstjumping in Mechelen sprong Thibeau Spits nog naar de tweede plaats in de 1.55m CSI5* Grote Prijs met Foncetti vd Heffinck (For Pleasure x Concetto). De hengst zal zijn carrière nu verder zetten onder de vlag van de Verenigde Arabische Emiraten.

De Belgische hengst wisselt zo van nationaliteit voor de Olympische deadline, dit door bemiddeling van JVM horses. Foncetti wordt ook Elite hengst bij het BWP waar hij in 2017 werd goedgekeurd en toen voorgesteld door Melanie Hamerlinck die hem ook als 4 jarige uitbracht. Als 5 jarige sprong hij meerdere knappe rondes in de cyclus gereden door Tim Van den Broeck.

In het verleden werd de 10-jarige hengst uitgebracht door Loewie Joppen. Het paar klasseerde zich meerdere internationale youngster rubrieken. Samen met de Belg, Thibeau Spits sprong Foncetti tot op een 1.55m niveau. Naast de podiumplaats in de Grote Prijs van Jumping Mechelen plaatste het paar zich ook tijdens de 1.55m Bemer Tour CSI3* in Lier en in de 1.55m CSI5*w van Göteborg!

In de fokkerij telt Foncetti net geen 230 nakomelingen. Uit zijn oudere jaargangen vallen oa. Samoerai Van de Wittemoere op. Voor de fokkerij blijft de hengst beschikbaar via diepvriessperma.