Finse overmacht tijdens Hunter-Jumper Equitation Green Valley Estate

Finse overmacht tijdens Hunter-Jumper Equitation Green Valley Estate

Op zondag 4 september werd bij Green Valley Estate een hunter competitie verreden. Na diverse clinics werden 2 divisies verreden over een hoogte van 100-110 cm waarbij fantastische geldprijzen waren te winnen.

De Finse amazone Emilia Vätto was de allerbeste over 2 ronden met haar paard Comme Il Fait Rubin in de M. Michael Meller Equitation International Medal. Hierbij beoordeelde de Amerikaanse USHJA Judge Robin Swinderman Mitchell dat zij de beste stijl, techniek en horsemanship als ruiter heeft. Emilia gaat met €100,- naar huis en maakt kans op een 10 daagse training in Florida, U.S.A.. 2e werd Candice van Motman met Kandinsky, 3e werd Maxime Hazebroek met haar paard Diago B en Fien van de Goor met Ielouka werden knap 4e.


In de Hunter Derby ging Emilia Vättto met haar fantastische paard Comme Il Faut Rubin na de 1e ronde aan de leiding met 83 punten, maar in de Handy Hunter ronde waarbij de technische lijnen gevraagd werken, waren de Belgische ruiters oppermachtig.  Isidoor van Rompaey reed zijn hunter paard Cartouche (v. Cartento) naar de overwinning en nam de grote geldprijs mee naar huis. Met 76 punten uit de 1e ronde en maar liefst 89 punten uit de Handy Hunter ronde bleef Isidoor de Belgische Emily Schietse met haar paard De Verdi 1 punt voor.  Isidoor is super trots dat zijn paard Cartouche deze divisie zo goed af gaat op hun eerste concours. Emilia werd knap derde en de winnaar van de vorige Hunter Derby bij Green Valley Estate, Anthony Schreinemacher werd 4e met zijn paard Cameron.