Finale KNHS-Hartog Trophy op 3 april

Finale KNHS-Hartog Trophy op 3 april

Na het eerdere uitstel van de finale van de KNHS-Hartog Trophy 2021, is er nu het mooie nieuws dat deze finale alsnog verreden gaat worden op 3 april 2022. Op deze datum staat ook de finale van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie gepland op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Daarmee wordt 3 april een geweldige dag voor de beste Nederlandse jeugdspringruiters.

De KNHS-Hartog Trophy kent een lange traditie als zeer populaire rijstijl-competitie. In 2021 stond de competitie voor het eerst niet alleen open voor ponycombinaties, maar kwamen ook de Children, Junioren en Young Riders van start.

In de finale op 3 april worden de ruiters beoordeeld door twee topcoaches die de deelnemers uiteraard ook tips meegeven om hun rijkunsten verder te verbeteren.

De finales worden in alle vier de categorieën verreden over twee rondes. De beste vijftien uit de eerste ronde rijden de tweede en beslissende omloop van de KNHS-Hartog Trophy.

De oorspronkelijke startlijsten voor de finale vervallen, kort voor de finale worden nieuwe lijsten gepubliceerd.

Paardenwelzijn voorop

De KNHS en Hartog Paardenvoer geloven dat een goede verbinding tussen ruiter en paard, die zorgvuldig, diervriendelijk en harmonieus is opgebouwd, leidt tot meer plezier en betere sportprestaties voor ruiter en paard. De unieke band tussen mens en paard levert veel moois op. Netjes en correct paardrijden waarbij het welzijn van het paard voorop staat, staat daarom centraal in de KNHS-Hartog Trophy. Een ruiter die zijn paard correct rijdt, zal niet alleen betere resultaten boeken, hij maakt ook het werk leuker en makkelijker voor zijn paard. Een ruiter die zijn pony of paard de goede, correcte hulpen geeft en niet hindert, draagt bij aan het welzijn van zijn viervoeter. Daarom worden de ruiters zowel op het losrijterrein als in de wedstrijdring begeleid door ervaren trainers. En dat is de reden waarom Hartog Paardenvoer zo graag de springruiterjeugd ondersteunt met de sponsoring van deze competitie.

Bron: KNHS