Femke Westerbeek is eerste indoorkampioen ponies: "Dit was de leukste ereronde die ik ooit gereden heb"

Femke Westerbeek is eerste indoorkampioen ponies: "Dit was de leukste ereronde die ik ooit gereden heb"

Vandaag zijn de KNHS indoorkampioenschappen gestart voor de springcombinaties. De eerste rubriek, een 0.50m pony proef, werd glansrijk gewonnen door Femke Westerbeek met Sterre. HEt duo haalde een 85.0 score. In de 60cm hield Julia Bosch met Spirit de concurrentie achter zich.

Beiden met 79.50 volgden Amy Vos met Silverstar en Selin van Vliet met Blush op de tweede en derde plaats.

“Dit was de leukste ereronde die ik ooit gereden heb” lacht Femke Westerbeek terwijl ze van haar pony Sterre afstapt en hem nog een keer uitgebreid beloont. Ze was ook al kampioen van de regio Drenthe, maar hier het goud winnen vindt ze heel speciaal. Sinds anderhalf jaar is Sterre van haar en ze kon nog helemaal niets toen ze bij Femke kwam. “Samen met mijn moeder heb ik haar alles geleerd. Nu is ze 6 en gaat het heel goed, maar dat heeft wel even geduurd. Vandaag liet ze die goede vorm zien, samen met zes ander combinaties bleef ze foutloos in het basisparcours en in de barrage, maar zij was de enige die, zelfs ruimschoots, boven de 80 stijlpunten uitkwam. Femke sluit af: “Sterre is heel lief en op stal legt ze altijd haar hoofd op mijn schouder.”

In de 60cm won Julia Bosch met Spirit voor Hanna Gubbels met Amadeus en Fenne Knopjes met Manjara CS.

“Spirit springt echt altijd, zij vindt het echt heel leuk om te doen” vertelt de 10 jarige Julia Bosch, vlak nadat ze zeker weet dat ze kampioen geworden is in haar klasse. Ik ben hier al wel eerder geweest en toen was ik een keer 3e en een keer 4e geworden. De amazone, die rijdt voor Rijvereniging Noordoostpolder, reed twee prachtige foutloze rondes, waar gastjuryleden Wesley Mulder en Nathalie van der Meij 84,5 punt aan kwijt konden. Daar kwamen de zeven combinaties na haar niet meer aan. Julia is begonnen met Bixie met Spirit en de pony was toen heel braaf. Nu Julia veel beter kan rijden is doet Spirit haar naam ook eer aan. “Doe je wel rustig aan tijdens de ereronde?” roept haar moeder haar nog toe voordat ze echt gehuldigd wordt.

bron: KNHS