Erynn Ballard krijgt Nikka vd Bisschop onder het zadel

Erynn Ballard krijgt Nikka vd Bisschop onder het zadel

Het is nu officieel: Canada's Erynn Ballard heeft de teugels overgenomen van de 11-jarige BWP-merrie Nikka VD Bisschop, voorheen bereden door Beth Underhill. Underhill en Nikka vertegenwoordigden Canada onlangs nog op de Pan-Amerikaanse Spelen in Santiago, Chili, waar ze overall op de 9e plaats eindigden en deel uitmaakten van het zilveren medaille-team.

Ballard, die sinds 2017 een groot aantal paarden heeft gereden voor Ilan Ferder, deed samen met Nikka mee aan een paar 1.45m klassen op de ESP Spring 3 in Wellington, Florida, van 17 tot 21 april. In hun eerste kennismakingsklasse samen waren ze foutloos en eindigden ze als 20e in een veld van 63.

"We zijn een paar keer gaan kijken toen Erynn haar sprong en dat heeft ons erg enthousiast gemaakt over de mogelijkheden voor Parijs," zei Mark Rein.

Erynn is even enthousiast over de nieuwe samenwerking. "We hebben gisteren onze eerste klasse gesprongen en ik had niet om een betere start kunnen vragen! Het is een eer om de ruiter van Nikka te zijn. We hebben een geweldig team dat ons ondersteunt. Ik kijk erg uit naar de toekomst met deze merrie. Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de steun van Ilan Ferder en Nick Skelton. Bedankt Mark, Tara, Cassidy, Nick en Ilan!"

Het is bevredigend dat deze buitengewone merrie zal blijven worden bereden door een Canadees en dus in aanmerking komt voor de Olympische Spelen van deze zomer. FEI-regels vereisen dat een paard alleen kan deelnemen aan de Olympische Spelen van 2024 door een atleet van dezelfde nationaliteit waaronder het is geregistreerd vanaf 15 januari 2024; Nikka is geregistreerd met Canadese eigendom. Bron; Horse Sport