Eric Van der Vleuten schittert in hoofdrubriek Amsterdam. Deusser wint op valreep!

Eric Van der Vleuten  schittert in hoofdrubriek Amsterdam. Deusser wint op valreep!

Twaalf combinaties wisten zich te kwalificeren voor de herkansing van de 1.50m hoofdrubriek in Amsterdam.  Het bleef spannend tot op het einde. Als voorlaatste starter snelde Daniel Deusser met de 12-jarige Bingo Ste Hermelle.

Deusser en de 12-jarige zoon van Number One d'Iso wisten op de valreep ruim twee seconden van de tijd van Hans-Dieter Dreher te snoepen. Dreher volgde op de tweede plaats met de 11-jarige Elysium (VDL Zirocco Blue) onder het zadel. Op de derde plaats strandde Eduardo Alvarez Aznar en de 12-jarige Bentley de Sury (Sunday de Riverland).

Net buiten het podium strandde Eric van der Vleuten voor eigen publiek op de vierde plaats. Van der Vleuten loodste de 12-jarige Dreamland (Sunday de Riverland) foutloos naar de vierde plaats voor Marcus Ehning en Priam du Roset (Plot Blue). Jeroen Dubbeldam zijn partner, de Belgische amazone, Annelies Vorsselmans, sprong uiteindelijk als traagst foutloze naar de zesde plaats met Kurly v/d Gorten (Thunder vd Zuuthoeve).

Eveneens geplaatst strandde Harrie Smolders met de 15-jarige Dolinn (Cardento) op de elfde plek.

"Bingo is echt een snel paard, misschien niet het meeste vermogen maar zijn ervaring en intelligentie maakt veel goed in de ring," vertelt Deusser na afloop. "Hij haalt echt vermogen uit het ritme." Over Jumping Amsterdam is de Duitser algemeen positief. "Dit is zo één van de wedstrijden waar je echt merkt dat het publiek hier aanwezig is voor de sport. De toeschouwers staan hier echt als één blok achter de ruiter."


Volledige uitslag