Eric Ten Cate start de dag meteen met een podiumplaats in 2* 1m40-rubriek van Aalborg

In het Deense Aalborg zijn ze vanmorgen op tijd aan een nieuwe, drukke dag begonnen. De 2*-ruiters mochten vandaag de spits afbijten met een 1m40-rubriek in twee fasen. En totaal konden 26 combinaties het hele parcours foutloos afleggen en daarvan kon Andrius Petrovas de winnende tijd neerzetten. Onze landgenoot Eric Ten Cate zorgde ook vandaag weer voor een mooie Nederlandse prestatie. Hij werd knap derde in deze ochtendrubriek.

Andrius Petrovas en Sherlock (v. Shandor) bleken de onklopbare combinatie. Zij vlogen door de tweede fase in een tijd van 23,98 seconden en die tijd bleek onverbeterbaar. Zij waren ook de enige combinatie die de tijd onder de 25 seconden kon houden en werden zo de terechte winnaars van de proef. Adam Grzegorzewski was ietsje trager. Met de zevenjarige Fanfreluche de Rialfo Z (v. Farfelu de Muze) finishte hij in 25,80 seconden, goed voor de tweede plaats.

Eric Ten Cate hield de Nederlandse eer opnieuw hoog. Met zijn KWPN-ruin Ivoor (v. Eldorado vd Zeshoek) was hij slechts twee honderdsten trager dan de nummer twee, wat resulteerde in een mooie derde plaats. Gisteren kon Eric zich ook al meermaals klasseren met een derde en een achtste plaats en het lijkt erop dat hij die succesreeks vandaag gewoon verder zet.

De top vijf werd vervolledigd door Polen dankzij Jaroslaw Skrzyczynski (Quick Step) en Maksymilian Wechta (Quvee Prestige). Sander Geerink kon zich ook nog klasseren in deze proef. Met de KWPN-hengst Jacobus S (v. Numero Uno) zagen we hem terug op de achtste plaats na een dubbel foutloze omloop.