Eric Ten Cate beste Nederlander in Gold Medium Tour Drammen

Eric Ten Cate beste Nederlander in Gold Medium Tour Drammen

In de Gold Medium Tour van Drammen hield Eric Ten Cate de Nederlandse eer hoog. De Nederlander wist zich te plaatsen met Horsedeals Notre-Dame van t Roosakker

In deze Medium Tour-rubriek met de hindernissen op 1.40m hoogte sprong Eric Ten Cate naar een klassering met Horsedeals Notre-Dame van t Roosakker. De tienjarige dochter van Echo van t Spieveld was één van de 21 foutloze combinaties op ruim vijftig starters en bezorgde Ten Cate de elfde plaats. Henk Frederiks bleef ook foutloos in het zadel van Impian D (v. VDL Bubalu) maar was net iets te traag om zich te plaatsen. Het duo werd 21ste. 

Het podium werd aangevoerd door Peder Fredricson. De Zweed won op de rug van de KWPN'er Jumper d'Oase (v. Cardento). Met ruim een seconde verschil hielden ze Shane Carey tot tweemaal toe achter zich. De Ier eiste gretig zowel het zilver als het brons op. Met Candy (v. Coventry) werd hij tweede, Context (v. Contant Q) volgde hij op drie. De Belgische Katja Haep werd vierde met Romy FZ (v. Baltic VDL), voor de Deense Anne Kristine Truelsen met Quemoy KT (v. Quidam's Rubin). 


Volledige uitslag