Equnews jaaroverzicht: Topsport in Saint-Tropez en nieuwe verstrengingen

Equnews jaaroverzicht: Topsport in Saint-Tropez en nieuwe verstrengingen

In juli kwamen de 2020 wordt zonder twijfel een jaar om nooit te vergeten. Daarom blikken we bij Equnews elke dag terug op één maand van dit speciale jaar. Vandaag zijn we bij juli aanbeland, toen er steeds meer wedstrijden werden gesprongen én het erg warm was. 

De FEI keurde nieuwe regels in verband met de Olympische Spelen goed en Nick Skelton zag de sport veranderen. Stephan Conter haalde in een open brief de 'dictatuur van de FEI aan', Andy Kocher probeerde op zijn beurt de aantijgingen aan zijn adres te verwerpen, het EK voor de jeugd werd afgelast en onder andere Maikel van der Vleuten ging hiertegen in protest, Scott Brash moest afscheid nemen van zijn voormalig Grand Prix paard Bon Ami, Vicky van de Poel zag nasty Boy vertrekken, Constant van Paesschen verloor Dimcanto aan koliek, .. 

Babygeluk was er voor Stephanie van den Brink en Enda Caroll, het zoontje van Harrie Smolders verzekerde dat de opvolging aanwezig was en ook Mathieu Guery scoorde met Papillon Z, het voormalige toppaard van zijn vader.

De hengstenkeuring van Zangersheide verhuisde naar het najaar, Niels Bruynseels reed Gancia de Muze naar de overwinning in de CSI4* Grand Prix van Hubside, verschillende concours vroegen aan publiek om thuis te blijven, de regels voor achterbeenbeschermers werden gewijzigd voor de jeugd, de Olympische Spelen voor de jeugd werden verplaatst naar 2026, Jessica von Bredow-Werndl reed naar een persoonlijk record, Raf Kooremans reed naar het zilver in de CCI4* in Polen. 

De Stephex Masters van Brussel werden geannuleerd, Peder Fredricson zag zijn groom vertrekken en Valkenswaard zette een CSI5* concours op de planning, Eric Lamaze vroeg in een open brief om de Corona-regels beter op te volgen en Isabell Werth en Weihegold toonden tijdens hun comeback meteen waarom ze de beste combinatie van de wereld zijn.

De World Breeding Championships werden afgelast, net als de World Cup van Stuttgart, en de legendarische merrie Flora de Mariposa overleed. en Jonna Ekberg verliet de Stephex Stables.