Emmen en Bles zorgden voor Nederlandse overwinningen op Sunshine Tour

Emmen en Bles zorgden voor Nederlandse overwinningen op Sunshine Tour

In Vejer de la Frontera in de tweede dag van een internationale CSI2* wedstrijd aangebroken. De rankingrubriek staat later vandaag op het programma maar ondertussen werden er al verschillende andere competities gesprongen.

In de rubriek voor 6- en 7-jarige paarden reed Kim Emmen naar de overwinning. Ze rekende op Lady Angeles om in 57,25 seconden een foutloze ronde te springen. Ze bleef hiermee de Italiaan Luca Moneta voor die met Epic op de tweede plaats eindigde. De Italiaanse combinatie kwam niet in de buurt van het hout en klokte af in 62,00 seconden. Guillaume Foutrier eindigde op zijn beurt op de derde plaats. Hij kon in het zadel van Elvira de Bornival Z de nul behouden en stopte de chrono na 62,33 seconden. 

Holly Smith (Billy Sarafina) en William Whitaker (Nero vd Kwade Heyde) vervolledigden de top vijf. Voor Dennis Caubergs was er een zesde en negende plaats. Voor de zesde plaats rekende hij op Idiaal Special Hj, voor de negende plaats haalde hij Amarado van stal. 

1m40 Big Tour

In het 1m40 van de Big Tour reed Bart Bles naar de overwinning. Hij liet met Expert alle balken in de lepels en finishte in 27,96 seconden. Maximilian Lill volgde op de tweede plaats in het zadel van Caprice 531. Deze Duitse combinatie sprong een foutloze ronde in 29,16 seconden. Luca Moneta vervolledigde de top drie. Hij rekende op Chilli 41 om in 29,22 seconden een foutloze ronde te springen. 

Marlon Modolo Zanotelli (Grand Slam VDL) en Richard Howley (Fame) vervolledigden de top vijf op respectievelijk de vierde en de vijfde plaats.

1m35 Medium Tour

In het 1m35 van de Medium Tour tot slot, reed Michael Pender naar de overwinning. Hij kon met Hhs Fortune de nul behouden en finishte in 27,25 seconden. Hij bleef hiermee Bart Bles voor die dit keer op de tweede plaats eindigde. Met Haloubet Hitchcock onder het zadel, liet hij alle balken in de lepels en finishte in 27,94 seconden. Laurent Goffinet en Valkyrie Condeenne namen de derde plaats mee naar huis door in 28,08 seconden foutloos rond te springen. 

Mariano Martinez Bastida (Hybalia) en Joao Victor Castro (Helga) eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten